Alles over de infraroodsauna

Sommige mensen denken bij het horen aan het woord sauna aan het houten hok waarin je heel erg zweet. De warmte in zo'n sauna is afkomstig van kolen die opgewarmd worden door een elektrische kachel. De infraroodsauna werkt echter anders en is een verademing voor strakke, pijnlijke spieren. 

Hoe werkt de infraroodsauna?
In de infraroodsauna wordt je verwarmd door infrarood straling. Deze straling is afkomstig van de infraroodlampen die in de sauna hangen. De straling van de infraroodlampen dringen diep door in je huid, waardoor je spieren verwarmd worden. Warmte verlicht pijn, waardoor je spieren veel aangenamer aanvoelen. Daarnaast is de infraroodsauna veel milder dan een ‘gewone’ Finse sauna. De warmte in een infraroodsauna is vooral plaatselijk, het is niet zo dat de hele ruimte warm wordt.

De infraroodsauna is dus een mildere sauna, maar heeft wel dezelfde gunstige effecten van een sauna. Je afvalstoffen worden afgevoerd en je bloedsomloop wordt gestimuleerd.

alles over de infraroodsauna hoofdbeeld

Na het sporten
Een bezoek aan de (infrarood)sauna na het sporten zorgt onder andere voor een sneller herstel. Door de warmte ontspannen je spieren en achtergebleven melkzuren en andere afvalstoffen worden gemakkelijk afgevoerd.

Afkoelen
Een infraroodsauna is minder heet dan de traditionele Finse sauna. Toch is afkoelen na de infraroodsauna erg belangrijk. De infraroodstraling dringt namelijk diep door tot je spieren. Koel langzaam maar goed af en neem een periode rust voordat je weer een sauna in gaat.

Waar kun je de infraroodsauna’s vinden?
Al onze wellnessresorts hebben minimaal één infraroodsauna.

Ik wil ook soepele spieren