Wat doe jij het liefst als je een dag vrij hebt?

Werken, sporten, het huishouden, afspreken met vrienden en familie…we zijn druk, soms zelfs te druk. Ontspannen en tijd voor jezelf maken is erg belangrijk. Steeds meer mensen krijgen namelijk klachten omdat ze niet of onvoldoende ontspannen. Hoe je ontspant, is natuurlijk voor iedereen anders. Annick en Marianca vertellen wat zij het liefst doen als ze een dag vrij zijn.

Toch vind ik het ook erg fijn om gewoon lekker thuis te zijn.

Marianca (29):”Een avondje thuis spendeer ik het liefst bij de tv. In het weekend ga ik graag de stad in om te winkelen, uit eten of even naar de bios. In de zomer is een dagje festival wel leuk of een avond naar het theater of een concert. Toch vind ik het ook erg fijn om gewoon lekker thuis te zijn, in de tuin of in het huis rommelen, heerlijk!”

DW Vrije tijd Afbeelding 1140x675 1

Mijn vrije dag sluit ik af met lekker eten en een glaasje wijn

Annick (27) blijft het liefst thuis als ze een dag vrij is. “Als ik een dag vrij ben, slaap ik het liefst een beetje uit. Daarna maak ik een lekker ontbijtje en terwijl ik op de bank ontbijt kijk ik een leuke serie of een leuk programma. Als ik een beetje op tijd ben opgestaan ga ik graag uitgebreid in bad met een goed boek, tijdschrift of een lekker muziekje. Daarna ‘moet’ ik iets doen: een kop koffie of lunchen met mijn vriend of met een vriendin, of rondlopen door de stad of in het winkelcentrum in de buurt. Mijn vrije dag sluit ik af met lekker eten en een glaasje wijn. Dit kan gewoon thuis zijn, maar ook in een restaurant of bij een vriendin thuis. Het verschilt echt wat ik ’s avonds graag doe. Ik kan genieten van een rustige avond bankhangen met mijn vriend, inclusief goede film en wijn. Ook vind ik het leuk om met vrienden te zijn: gezellig spelletjes spelen of gewoon goede gesprekken hebben. In beide gevallen wel graag met nog een paar wijntjes én lekkere hapjes. Mijn ideale vrije dag sluit ik tegenwoordig lekker burgerlijk om uiterlijk 24.00 uur af, zodat ik de volgende dag nog een beetje fit ben. Tenzij het heel gezellig is natuurlijk, dan maak ik hier graag een uitzondering in…”