Tijd voor jezelf, deel 2

‘We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.’ Herman Veen zong het jaren geleden al, maar tegenwoordig is het er niet minder op geworden. De kinderen van school halen, (fulltime) werken, de boodschappen en het huishouden…eventjes tijd voor jezelf schiet er al snel bij in. Terwijl een moment van ontspanning juist zo belangrijk is! In deel 1 las je hoe Karlien, Hester en Jane tijd vrij maakten voor zichzelf. In deel 2 lees je het verhaal van Elles, Tamara en Marianca.

Ik geniet vooral van mijn vrije tijd door leuke dingen te ondernemen met het thuisfront.

Elles is 44 jaar en woont in Deventer. “Tijd voor mezelf…… ik moet zeggen dat ik daar niet heel erg mee bezig ben. Ik geniet vooral van mijn vrije tijd door leuke dingen te ondernemen met het thuisfront . Even naar de film, winkelen, thuis lekker klungelen en af en toe naar een concert. Daarnaast ga ik af en toe uit eten met vrienden of (oud) collegae en gaan we regelmatig naar een concert of het theater.”

time for me

Ik probeer één keer per maand een avond te plannen met vriendinnen..

Tamara is 31 jaar en moeder van een tweeling van twee jaar oud. “Als moeder van een tweeling van 2 jaar oud en een man die veel voor zijn werk in het buitenland is schiet tijd voor mijzelf er snel bij in. En laat ik het, wanneer ik het gepland heb, ook snel aan mij voorbij gaan doordat er weer iets anders tussendoor komt. Ik probeer één keer per maand een avond te plannen met vriendinnen om een hapje te eten, een festival te bezoeken of lekker bij te kletsen met een wijntje.”

Tijd voor mijzelf maken doe ik door regelmatig naar de sauna te gaan.

Marianca is 29 jaar en woont samen met haar man in Heerde. “Tijd voor mijzelf maken doe ik vaak door regelmatig naar de sauna te gaan met een vriendin of een dagje naar een stad met mijn moeder en zusje. Naar het theater of een paar dagen weg is voor mij ook pure ontspanning. Omdat ik doordeweeks zo druk ben vind ik het juist lekker om in het weekend soms ook even helemaal niets te doen.”

Ik wil ook tijd voor mijzelf