Een dagje offline...door Jelle

Iedereen is tegenwoordig verslingerd aan zijn telefoon. Zo is uit onderzoek al gebleken dat we slechter slapen en we minder sociaal zijn. Onze telefoon is zo verweven in ons dagelijkse leven dat we bijna niet meer zonder kunnen. Je hebt al kunnen lezen wat een dagje offline met ons heeft gedaan. Wij hebben het maar een dag volgehouden, maar er zijn mensen die weken of soms zelfs jaren bewust offline leven.

Ik voelde me vreemd, een beetje geïsoleerd, maar ook rustiger en vrijer.

Jelle van SoChicken.nl heeft het een maand volgehouden en dat ging niet zonder slag of stoot. “Ik was geïnspireerd geraakt door een vriendin die een jaar geleden is overgestapt naar prepaid omdat ze ging reizen. Daarna heeft ze nooit meer internet op haar iPhone genomen.” Ook Jelle voelde de tegenstrijdigheid zodra hij stopte met online zijn. “Ik voelde me vreemd, een beetje geïsoleerd, maar ook rustiger en vrijer. Het nadeel was dat ik niet ineens bepaalde dingen kon opzoeken of even geld kon overmaken.”

offline jelle

Meer genieten van het moment
“Het positieve vond ik dat ik meer kansen kreeg om de omgeving echt in me op te nemen. Ik geniet nu meer van de alledaagse dingen. Een treinrit naar Rotterdam, bijvoorbeeld. Ik ervaar de wereld om me heen veel intenser. Minder scherm en meer genieten van ieder moment. Een ander voordeel is dat ik veel geld bespaar. Zo heb ik in één maand tijd slechts €3,34 beltegoed gebruikt sinds ik ben overgegaan op PrePaid.”

Wil je ook offline?
Jelle heeft inmiddels besloten om wat vaker offline te gaan. Wil je dit ook eens proberen? Zorg er dan wel voor dat je familie en andere mensen ervan op de hoogte zijn, zodat je vervelende situaties voorkomt. Klik hier voor het hele verhaal van Jelle.