De leukste uitjes voor de kerstvakantie

Ben jij een geluksvogel die tussen kerst en oud en nieuw vrij heeft en wil je er even tussenuit? Je kunt natuurlijk naar de plaatselijke kerstmarkt op de hoek gaan, maar er is nog veel meer leuks te doen. Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

1. Winterpaleis het Loo
Vanaf 17 december is paleis het Loo in Apeldoorn gehuld in prachtige winterse sferen. Het paleis is helemaal versierd en de tafels zijn feestelijk gedekt. Als klap op de vuurpijl is er een schaatsbaan op het stallenplein.
Naar de website van Paleis het Loo

2. Wintertraum in Phantasialand
Met verschillende shows, vuurwerk, winterse sferen en de spannende attracties is Phantasialand een ontzettend leuk uitje voor de kerstvakantie. Het is wel even rijden, vanaf Utrecht tweeënhalf uur, maar het is het zeker waard! Plak er meteen een bezoekje aan Keulen aan vast met een overnachting en je kerstweekend is compleet.
Naar de website van Phantasialand

dw kerst uitjes

3. Amsterdam Light Festival
Tot 22 januari 2017 vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Door de binnenstad is een route uitgezet die je kunt bekijken per boot of ter voet. De kunstenaars zijn uitgedaagd om een nieuwe kijk te geven op de stad en haar architectuur. Laat je verrassen!
Naar de website van het Amsterdam Light Festival

4. IJsbeeldenfestival
Het Nederlands Ijsbeeldenfestival vindt dit jaar verplaatst naar onze hoofdstad, Amsterdam. Het thema is dit jaar ‘music inspires’ en dat thema komt duidelijk naar voren bij de verschillende ijssculpturen. Daarnaast is het de grootste editie ooit van het Nederlands IJsbeelden Festival. Laat je betoveren door de ijssculpturen van de 42 beste ijskunstenaars van de wereld.
Naar de website van het ijsbeeldenfestival

5. Een dagje sauna
Uitrusten en ontspannen is erg belangrijk. De feestdagen zijn niet alleen de meest gezellige dagen van het jaar, maar ook de meest stressvolle. Tank even bij in een wellnessresort zodat je vol energie weer begint in het nieuwe jaar. Een overzicht van de mooiste wellnessresorts van Nederland vind je hier.