Privacy statement

Heb jij ook zo zin in een DagjeWellness? Dan ben je bij DagjeWellness.nl aan het juiste adres. Waarschijnlijk heb je een voucher die je wilt activeren of wil je een e-ticket kopen en dan is het geruststellend als je weet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. In deze privacy- en cookiestatement informeren wij jou hoe wij de zaken rondom jouw privacy hebben geregeld.

Als je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze gastenservice.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 1 oktober 2020.

Voorstellen

Op je voucher of op deze website heb je waarschijnlijk al een groot deel van onze wellnessresorts gezien, maar we stellen ons graag even aan je voor. Wij zijn International Wellness Resorts met verschillende wellnessresorts in Europa. DagjeWellness.nl is onze website waar je vind je veel informatie over een dagje wellness, waar je een e-ticket voor een van onze resorts kunt kopen en waar je jouw DagjeWellness.nl voucher kunt activeren. Op DagjeWellness.nl kun je niet reserveren, maar jouw gegevens worden wel gedeeld binnen IWR en met haar partners zoals omschreven in dit privacy- en cookiestatement.

Heb je een vraag, opmerking of een klacht dan kun je altijd schriftelijk contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens:
International Wellness Resorts (IWR)
Viskweekweg 10
8166 KJ  EMST
privacy@iwr.nl

Doeleinden van gegevensverwerking

Voucher activeren

Wanneer je een DagjeWellness.nl voucher hebt gekregen, moet je deze eerst activeren voordat je een reservering kunt maken. Bij het activeren vragen wij de hoogst noodzakelijke persoonsgegevens, namelijk jouw voor- en achternaam, e-mailadres en geslacht. Deze persoonsgegevens vragen wij je op grond van een overeenkomst. Na het invullen en activeren van jouw voucher, krijg je van ons een e-ticket waarmee je kunt reserveren bij een van onze wellnessresorts die je kunt vinden op het e-ticket en jouw voucher. Elk e-ticket is persoonsgebonden en wordt ook per e-mail naar je toegestuurd.

E-ticket kopen

Op DagjeWellness.nl kun je (voordelig) een e-ticket voor een DagjeWellness kopen. Net als bij het activeren van een voucher, vragen wij ook hier weer uitsluitend jouw voor- en achternaam, e-mailadres en geslacht. We beroepen ons ook hier weer op de grond van een overeenkomst. Zonder jouw gegevens kunnen we jouw e-ticket niet aan jou verstrekken. Elk e-ticket is persoonsgebonden en wordt ook per e-mail naar je toegestuurd.

Krantenacties

Jaarlijks werken wij samen met grote landelijke en lokale kranten waarbij je zegels kunt sparen voor een voordelig DagjeWellness. Op DagjeWellness.nl download je een e-ticket waarmee je jouw reservering bij een van de wellnessresorts kunt maken. Tijdens het aanvragen van jouw e-ticket vragen we jou om je voor- en achternaam, e-mailadres en geslacht zodat we jouw e-ticket kunnen verstrekken. Ook hier verzamelen wij jouw persoonsgegevens op grond van een overeenkomst.

Nieuwsbrieven

Op DagjeWellness.nl kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Bij het inschrijven vragen wij je om je e-mailadres zodat we jou onze nieuwsbrief toe kunnen sturen. Deze nieuwsbrieven bevatten bijvoorbeeld acties van onze wellnessresorts. Wij kunnen jou daarbij vragen om meer informatie zodat we de nieuwsbrieven beter op jouw persoonlijke voorkeur af kunnen stemmen en daarmee dus persoonlijker kunnen maken. Voor onze nieuwsbrieven geldt dat wij jouw persoonsgegevens uitsluitend verzamelen op grond van jouw toestemming. Je kunt je te allen tijde aan- en afmelden als ook jouw gegevens inzien en wijzigen. Dit doe je door op de linkjes te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief vindt.

(Win)acties

Indien je hebt deelgenomen aan een actie kunnen wij contact met je opnemen en informeren wij je indien je gewonnen hebt. We gebruiken deze gegevens ook om onze acties te analyseren. Zo worden ze elke keer nóg leuker. 

Daarnaast kunnen wij bijvoorbeeld vragen om een foto met ons te delen die wij op onze beurt weer gebruiken voor verdere promotie via bijvoorbeeld onze website, social kanalen en onze nieuwsbrief. De exacte voorwaarden staan altijd bij de betreffende actie vermeld.

Wanneer je meedoet aan een (win)actie dan geef je toestemming voor het verzamelen van jouw persoonsgegevens.

Servicemails

Klikgedrag en bezoekgegevens

Wanneer je onze website bezoekt, krijgen wij algemene bezoekgegevens. Het gaat dan bijvoorbeeld om het tijdstip van het bezoek en gegevens die jouw browser meestuurt. Het IP-adres van jouw apparaat wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd, zodat we deze gegevens niet aan jou als persoon kunnen koppelen.

Wij verzamelen deze gegevens voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op onze website. Bovendien optimaliseren wij continu de werking van onze website en daarvoor hebben we deze gegevens nodig. Voor deze analyses kan het zijn dat wij bijvoorbeeld een online marketingbureau inhuren. Ook onze web developer die wij extern inhuren, heeft toegang tot deze data. Dit is noodzakelijk zodat deze direct kan zien waar er eventueel iets mis gaat indien er problemen zijn met het functioneren van de website of oneigenlijke toegang door derden.

Wij gebruiken deze gegevens vanwege ons legitiem belang bij het monitoren en verbeteren van onze website. Deze gegevens bewaren wij zolang als ze relevant zijn voor ons.

Gastencontact

Je kan met ons bellen, mailen en ons via social media benaderen. Om ervoor te zorgen dat je jouw verhaal niet twee keer hoeft te doen, slaan wij gegevens op. Om onze service elke dag een beetje beter te maken, analyseren wij alle contactmomenten. Telefoongesprekken kunnen wij ook opnemen om te gebruiken als trainingsmateriaal. Wij verzamelen deze gegevens enerzijds op grond van het uitvoeren van een overeenkomst, namelijk het contact goed laten verlopen zodat jij een antwoord krijgt op al jouw vragen. Anderzijds is het ook zo dat IWR hier een gerechtvaardigd belang bij heeft. Wij willen namelijk leren van al onze contactmomenten, zodat we jou elke keer een beetje beter kunnen helpen. Nu en in de toekomst.

Wij verzamelen gastcontact gegevens op grond van een overeenkomst. Zodra jij contact met ons opneemt, willen we jou verder kunnen helpen. Zonder enkele minimale persoonsgegevens zoals je naam en e-mailadres, kunnen wij jou niet helpen.

Advies op maat

Als je onze website bezoekt, ons liket op Facebook, een reservering maakt bij ons of in een van onze wellnessresorts verblijft, onthouden wij wat jij leuk vindt. Wij doen het zoekwerk en helpen je met mooie aanbiedingen, bijvoorbeeld per mail of via een gepersonaliseerde advertentie. Daarbij kunnen we jouw e-mailadres bijvoorbeeld koppelen aan jouw (web)gedrag of aan de e-tickets die je hebt aangevraagd of gekocht. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld een herinnering sturen als je jouw reservering niet volledig voltooid hebt. Wij gebruiken jouw gegevens ook om onze dienstverlening en websites te verbeteren. Jouw gegevens worden verder gebruikt om relevante advertenties te laten zien op bijvoorbeeld Facebook en YouTube en andere online media platforms. Om informatie en aanbiedingen zoveel mogelijk op jouw interesse af te stemmen, kunnen wij jouw gegevens laten vergelijken of combineren met bij andere bedrijven bekende gegevens. Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van zogenoemde customer match programma’s. Onder meer wanneer je social media gebruikt op verschillende apparaten is het mogelijk dat je deze advertenties ook op deze andere apparaten ziet. Cookies spelen daarbij een rol. Voor zover wettelijk vereist vraagt IWR jouw toestemming, voordat zij jouw gegevens aan derden verstrekt. Daar waar we jouw gegevens kunnen anonimiseren voordat we ze met deze specifieke partijen delen, anonimiseren we deze door ze te versleutelen.  

Advies op maat is altijd volledig op basis van jouw toestemming. Je toestemming kun je geven/wijzigen/intrekken kun je doen door:

  • je aan- of af te melden voor de nieuwsbrieven of je voorkeuren voor het ontvangen van nieuwsbrieven te wijzigen; wanneer je akkoord geeft voor het versturen van nieuwsbrieven, gebruiken wij jouw gegevens ook voor gepersonaliseerde advertenties.

  • de cookie instellingen te wijzigen

Persoonsgegevens van minderjarigen

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 18 jaar tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. In onze resorts hanteren wij een leeftijdsgrens waarbij minderjarigen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene naar binnen mogen. Daarom vragen wij bij het bestellen van e-tickets of het activeren van vouchers of je meerderjarig bent of dat je toestemming hebt van je ouders of voogd.Wij raden ouders ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@iwr.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Verbetering

We benaderen je soms voor een gastenonderzoek of een plaats in ons gastenpanel. Verder willen we weten hoe de afhandeling van een klacht is verlopen en wat je van onze nieuwsbrief vindt. Daarom verzamelen wij gegevens over jouw online gedrag. Zo kunnen we jouw leesgedrag analyseren en content maken die bij jouw wensen past. Dit doen we door unieke bezoeken te registreren, met alle activiteiten die daarbinnen plaatsvinden. Denk hierbij aan het bekijken van pagina's, ergens op inzoomen of op links klikken. Soms voert een derde partij deze checks voor ons uit.

Voor het doorvoeren van verbeteringen, hebben wij jouw hulp nodig. Door het plaatsen van statistische cookies, kunnen wij verbeteringen aan onze website doorvoeren. Uiteraard plaatsen wij deze cookies alleen op grond van jouw toestemming. Je kunt jouw voorkeuren te allen tijde aanpassen door de cookie instellingen te wijzigen. 

Ook voor gastenonderzoek kun je zelf bepalen of je hier aan mee wilt werken. Je kunt jouw toestemming geven of intrekken door op de afmeldlink die je in elke nieuwsbrief vindt te klikken.

Vordering gegevens

Soms gebruiken we gastgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Onder omstandigheden zijn we gehouden om persoonsgegevens door te geven aan relevante instanties. In verband met (internationale) sanctiewetgeving kan het onder omstandigheden ook voorkomen dat wij jouw gegevens delen met bijvoorbeeld financiële instellingen.

 

Op grond van een wettelijke plicht in geval van het vermoeden van fraude verzamelen wij gegevens. Daarnaast beroepen wij ons op een gerechtvaardigd belang dat wij hebben bij het opsporen en voorkomen van bijvoorbeeld fraude dat wij preventief gegevens verzamelen die voor dit doel nodig zijn zoals bijvoorbeeld jouw ip adres. 

Cookies

Tijdens jouw bezoek aan onze website worden er cookies geplaatst op jouw apparaat. Dit kunnen functionele of analytische cookies zijn, maar ook cookies die jouw surfgedrag op internet tracken. Zodra je onze website voor het eerst bezoekt, vragen wij jou toestemming voor het plaatsen van cookies. Cookies kunnen persoonsgegevens, zoals een IP-adres verwerken. Daarom leggen we je graag hier uit wat cookies zijn, welke cookies we plaatsen, wat ze precies doen en waarom ze er zijn.

Bewaartermijn

Jouw persoonsgegevens worden bewaard zolang dat nodig is voor de doeleinden die in dit privacy statement beschreven zijn of voor zover dat nodig is om te voldoen aan wet- en regelgeving en om geschillen op te lossen.

Wanneer kunnen we jouw persoonsgegevens delen met derden?

IWR deelt jouw gegevens nooit zomaar met derden en enkel wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Verkopen van jouw persoonsgegevens doen wij nooit. In het geval wij jouw persoonsgegevens delen met een derde partij, is dat omdat:

  • wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken;

  • wij hen hebben gevraagd om analyses voor ons uit te voeren;

  • dat nodig is om de overeenkomst met jou uit te kunnen voeren;

  • wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben;

  • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf);

  • je hier toestemming voor hebt gegeven.

De partijen die in onze of jouw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn:

  • IT-leveranciers en -dienstverleners zoals onze web developer

  • Bezorgdiensten

  • Cookie leveranciers (bekijk hiervoor onze cookieverklaring hieronder)

  • Betaling dienstverleners (en incassobureaus)

  • Platformen met analytische doeleinden zoals Google Analytics

  • Advertentieplatformen zoals Google en Facebook

  • E-mail service providers zoals Spotler

  • Videoplatformen zoals YouTube en Vimeo

  • Website optimalisatie software zoals VWO

  • Trackingsoftware ter verbetering van onze websites waaronder HotJar en Google Analytics

  • Consultants

  • Online marketingbureaus

In onze werkwijze hebben wij ervoor gekozen om soms samen te werken met partijen die gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte(EER). IWR doet dit alleen als er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens. Met alle partijen waar wij mee samenwerken als het gaat om persoonsgegevens verwerking, sluiten wij een zogenaamde verwerkingsovereenkomst. Op die manier maken wij afspraken over hoe deze partijen om moeten gaan met jouw persoonsgegevens.

Beveiliging

Gezien we jouw privacy erg hoog in het vaandel hebben staan en er, zoals je hebt kunnen lezen, niet altijd onderuit kunnen om persoonsgegevens te verzamelen, hebben wij passende beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Wij hebben onder meer de volgende maatregelen getroffen:

 

  • alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot jouw gegevens;

  • zonder wachtwoord hebben onze medewerkers geen toegang tot hun computers en systemen;

  • toegang tot de kantoren is beperkt middels fysieke maatregelen in de vorm van vingerafdruk ontgrendeling;

  • dagelijks is er beveiliging aanwezig in onze kantoorpanden en wellnessresorts om oneigenlijke toegang te voorkomen;

  • doelgebonden toegangsbeperkingen en dataopslag binnen de EU en zoveel mogelijk op de locaties in Emst en Schiedam;

  • encryptie (versleuteling) van digitale bestanden.

Bij het vernietigen van papieren documenten die persoonsgegevens bevatten, zorgen wij ervoor dat deze in een speciale afgesloten container afgevoerd worden voor vernietiging. 

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is uitsluitend van toepassing op DagjeWellness.nl en op geen enkele andere website van derden dan wel van IWR die middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan om altijd de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je er gebruik van besluit te maken.

Klachten - Autoriteit persoonsgegevens

Uiteraard hopen wij dat je geen klachten hebt over onze werkwijze als het gaat om het waarborgen van jouw privacy. Mocht je toch klachten hebben over de verwerking van persoonsgegevens en je kunt er met ons niet uit dan helpen wij je natuurlijk ook graag verder. Op grond van de privacywet heb je altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Om een officiële klacht in te dienen kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

IWR behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacy- en cookieverklaring. Wijzigingen zullen rechtstreeks op onze website worden gepubliceerd en gaan altijd per direct in. Check daarom regelmatig deze pagina, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage, correctie en recht van verzet

Je hebt te allen tijde recht om inzicht te krijgen in de persoonsgegevens die wij van je hebben. Hiervoor dien je schriftelijk een verzoek bij ons in te dienen. Bij dit verzoek vragen wij je om een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Je hebt de volgende rechten:

  • Recht op inzage: je hebt het recht om de persoonsgegevens die wij van je verwerken, in te zien;

  • Recht op rectificatie: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van je verwerken te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn;

  • Recht om toestemming in te trekken: je hebt het recht om jouw toestemming altijd eenvoudig intrekken;

  • Recht van bezwaar: je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens;

  • Recht op verwijdering: je hebt het recht om ons te verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen;

  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: indien het technisch mogelijk is, heb je het recht om de persoonsgegevens die wij van je verwerken te laten overdragen naar een derde partij;

  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen heb je het recht om ons te verzoeken om het verwerken van jouw persoonsgegevens (al dan niet tijdelijk) te beperken wat betekent dat wij minder gegevens van jou verwerken.

Mocht je gebruik willen maken van jouw rechten dan kun je jouw verzoek schriftelijk bij ons indienen. Een verzoek per e-mail is voor ons ook voldoende om gebruik te kunnen maken van jouw rechten. Graag verzoeken we je duidelijk aan te geven wat je verzoek precies is, zodat wij het op een goede manier in behandeling kunnen nemen.

Zodra wij je verzoek ontvangen hebben, ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. Vervolgens gaan wij aan de slag met jouw verzoek en komen zo snel mogelijk, maar binnen 4 weken, terug op jouw verzoek. In ingewikkelde gevallen kan het zijn dat wij hier vanaf moeten wijken, maar daarover informeren wij je dan tijdig. Opgevraagde gegevens zullen wij digitaal en versleuteld naar jou of een andere door jou genoemde organisatie toesturen.

Je kunt ook als je vragen, opmerkingen of klachten hebt contact met ons opnemen.