Ode aan de badkledingdag

Door: Martine

"Een dagje sauna? Een dagje naakt zul je bedoelen. De meeste mensen denken bij een dagje sauna direct aan naakt. Ik doe dat zelf ook, ik ben er denk ik niet zo het type voor. Een paar jaar geleden vroegen een paar vriendinnen mij mee naar de Veluwse Bron. In eerste instantie moest ik er niet aan denken, totdat ze me vertelde dat er badkledingdagen waren. In badkleding durfde ik het avontuur wel aan."

"Nu zul je denken, waarom eigenlijk? Als iedereen naakt is, is er toch niets geks aan? Van jongs af aan ben ik gewend om kleding te dragen in het openbaar. Ik weet eigenlijk niet beter. Als je naar buiten gaat, trek je kleding aan. Als je gaat zwemmen trek je een badpak of een bikini aan. Zo simpel is het. Naakt rondlopen met allemaal vreemde mensen is niet iets wat je gewend bent, waardoor het raar aanvoelt. Iets wat ik misschien nog wel gekker vind is andere, vreemde mensen naakt zien. Dat lijkt me zo ongemakkelijk!"

ode aan de badkledingdag

"Misschien vinden anderen me nu preuts, maar met badkleding kan ik zo’n dagje echt eventjes genieten. Als ik naakt zou zijn zou ik alleen maar schichtig om me heen kijken. Ik ben ook niet de enige, anders zouden er geen badkledingdagen zijn."

"Er is mij weleens gevraagd waarom ik naar de sauna gaan zo fijn vind. Het is een gezellig en ontspannen dagje weg. Ik ga altijd met vriendinnen, we zijn zelfs al een keer met acht meiden geweest. Na zo’n dag voelt mijn huid helemaal zacht aan, ben ik ontspannen en kan ik heerlijk slapen. Het is echt een dagje ertussenuit. Soms heb ik dat echt even nodig."

"Misschien ga ik nog wel eens naar een reguliere dag, zonder badkleding. Als ik iedereen er over hoor praten is het niet eens zo ongemakkelijk. Het is een kwestie van wennen denk ik. Wie weet ga ik er ooit nog achter komen."