Wellness rituelen

Naast de vele baden, sauna’s en rustruimtes kun je vaak ook nog een aantal wellness rituelen beleven tijdens je Dagje Wellness. Voorbeelden van wellness rituelen zijn opgietingen, klankschaalsessies en banja rituelen. Bij sommige wellnessresorts kun je ook floating sessies volgen.

Wat is een opgieting?
Tijdens een opgieting wordt er water met etherische oliën op de hete stenen in de sauna gegooid. Er komen daardoor veel waterdeeltjes in de lucht, die neerslaan op je huid. De temperatuur voelt daardoor warmer aan, terwijl de daadwerkelijke temperatuur daalt tijdens een opgieting. De saunameester wappert met verschillende waaiers en doeken zodat de hitte neerslaat op je huid. Het enige dat volgt is pure ontspanning! De etherische oliën maken de sensatie compleet. Tijdens de opgieting komt een heerlijke geur vrij. 

wellness rituelen dw

Klankschaalsessies
Een klankschaalsessie wordt ook wel een innerlijke massage genoemd. De verschillende klankschalen vormen trillingen in de lucht. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, waardoor de trillingen de verschillende energiebanen in ons lichaam geleiden. Eventuele blokkades worden hierdoor verbroken en stress en spanning vloeit uw lichaam uit. De klankschaalsessies vinden plaats in rustruimtes en verschillende sauna’s en kan voor iedereen heel anders werken. Zo komt het soms voor dat gasten de slappe lach krijgen tijdens een klankschaalsessie door alle krachtige trillingen. 

Banja ritueel
Een Banja ritueel is een oud Russisch ritueel waarbij berkentakken 24 uur van tevoren in water worden gelegd. Vervolgens zwaait de saunameester met de natte berkentakken over de hete stenen van de sauna, waardoor een aangename warmte vrij komt. Het aantikken van de huid met de berkentakken stimuleert je zweetklieren, waardoor je nog meer gaat zweten. Hierdoor raak je veel afvalstoffen kwijt. Daarnaast werkt de geuren van berkentakken erg ontspannend.

Sauna Ritueel TREATMENTS® Geurenreis
Maak kennis met deze bijzondere Opgietsessie van TREATMENTS®. De eeuwenlange tradities, behandelingen en geuren uit verre landen zullen je direct laten ontspannen. Kom even helemaal tot rust en dankzij de voedende crèmes die tijdens de sessies worden gebruikt kom je er ook nog stralend uit. Voor slechts € 2,95 per persoon kunt u deelnemen aan een reis naar een vergeten wereld.